Artist’s Statement: Suomeksi

Tuuli Oikkonen (1989) tutkii ihmismielen kauneutta ja vaikeutta teostensa kautta. Hän saa inspiraationsa muotoihin ja väreihin luonnosta, kun taas teosten teemat tulevat yleensä hänen sisäisestä maailmastaan.

Oikkonen työskentelee tunnetusti eri välineiden ja tekniikoiden kanssa. Hän tykkää tutkia, kokeilla ja luottaa intuitioonsa taiteellisesessa työssään. Hänen maalaustapansa juontaa juurensa akvarellimaalaukseen ja hän tykkääkin työskennellä erittäin nestemäisillä maaleilla. Oikkonen on sanonut, että hänen maalaamisensa on tyhjän kankaan, veden, maalin ja niiden välisen liikkeen ja tasapainon tutkimista. Sen myötä hän saa kanavoitua sisäistä maailmaansa ulos. Usein teoksissa ilmenevät ohuet päällekkäiset maalikerrokset, heijastavat elämän ymmärtämisen ja kokemuksen eri ​​tasoja. Mutta Oikkonen pohtii:

“Tekniikka ei ole mielestäni kovin tärkeä. Kun taideteos on valmis, sen tekniikka korvautuu valmiilla teoksella – väreillä, muodoilla, tunteilla. Valmis teos on itsessään kiinnostava, tekniikka on vain työkalu. Tärkeämpää on sen sisältö, teema, ajatus, tunne. Taiteessani koen, että sisältö valitsee tekniikkansa.”

Hän rakastaa työskennellä myös erilaisilla grafiikan, keramiikan ja valokuvauksen tekniikoilla.

Tuuli Oikkonen asuu ja työskentelee tällä hetkellä Turussa ja on Turun Taiteilijaseura ry:n jäsen. Hän on kuitenkin asunut suurimman osan elämästään Pohjois-Suomessa. Pohjoisuus ja pohjoinen luonto ovat iso osa hänen identiteettiään ja väistämättä vaikuttavat hänen visuaaliseen ilmaisuun. Hänelle tärkeä filosofinen ohjenuora sekä taiteilijana että kuvataidekasvattajana on, että taide kuuluu kaikille (Dewey, J.).